EGIS SPORTEGYESÜLET

Az EGIS Sportegyesületről röviden

Valamikor 1936 májusában, talán egy majális, baráti összejövetel résztvevői elhatározták, hogy legkedvesebb kedvtelésüket, jó hangulatú szórakozásukat ezen túl jól körülírható formában, szervezetten egy saját sportkörben valósítják meg. Megalakult a dr. Wander Sportkör, tagjai lettek azok a munkatárs elődeink, akik napi munkájuk után a legkellemesebb időtöltést és felüdülést a sportban találták meg.
"Annak idején az én eredményes működésem késztette az akkori vezetőséget, hogy a gyárban a dolgozók részére sportkör létesüljön. Először két teniszpálya állt rendelkezésre, turista szakosztály, sakkozó gárda, pingpongcsoport, majd a fizikai dolgozók részére munkahelyenként futballcsapatok. Én a műkorcsolyában, teniszben, gyeplabdában szerepeltem eredményesen." (Koutnyné Gallo Lucy)
"Sportkörünk elsőrendű célja az egészség ápolása - második célkitűzése szórakozás nyújtása - harmadik óhaja a versenyeredmények elérése" - írja az 1938. évi Majális Hírlap és az üdvözlések után így zárja köszöntőjét: "Munkában komolyság - szórakozásban jókedv" - ez most is vezérelvünk.
Az idő elteltével még több szakosztály jött létre, alakult át vagy szűnt meg (labdarúgás, röplabda, kosárlabda, asztaltenisz, természetjáró, evezős, teke, tenisz, sakk, atlétika, horgász, vitorlás, túrakerékpáros, aikido, hosszútávfutó, sportkörök).
Többször nevet is váltott a sportkör: Dr. Wander Sportkör (1936), Rákosfalvi Lombik, Budapesti Rákosfalvi Szikra, Budapesti Rákosfalvi Emergé-Egyesült Gyógyszer Sportklub, Egyesült Gyógyszer és Tápszergyár Sportkör, EGIS Sportegyesület (1985).
Sportegyesületünkre és törekvéseire mindig jellemző volt, hogy vállalatunk dolgozói számára biztosított sportolási lehetőséget.

Forrás: Az EGIS Sportegyesület Krónikája (1986)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 túrakerékpáros természetjáró aikikangen tenisz vitorlázás futball hosszútáfutó evezős kosárlabda asztalitenisz sportkörök