EGIS SPORTEGYESÜLET

Az EGIS Sportegyesület Evezős Szakosztályról dióhéjban

A Klubház vitrinjeiben látható kupák, serlegek és oklevelek alapján mondhatjuk, hogy az 1942-ben alakult Evezős az EGIS Sportegyesület egyik legrégebbi és egyben az egyik legeredményesebb szakosztálya, melynek tagjai lehetnek az Egis Zrt. dolgozói, nyugdíjasai, volt dolgozói, illetve családtagjaik.

Az Evezős szakosztály bázisként  az Egis Gyógyszergyár Zrt. Római-parti szabadidő parkjában levő csónakházat használja, melynek autós belépésre is alkalmas kapuja (1039 Budapest, Királyok útja 123.) és közvetlenül a Dunára néző (1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 64.) ki- és bejárata is van. A vízitelep április 1. és október 31. között minden nap nyitva tart, 2016. áprilisban reggel 8 órától este 19 óráig.

A telep 2015 során teljes felújításra került! A hatalmas, frissen füvesített területén szabadtéri főzésre, szalonnasütésre kialakított területek is vannak. Itt lehetőség van, családi, baráti vagy munkahelyi csoportok összejövetelére is. A szerviz épület teakonyhája, vizesblokkjai és öltözői összkomfortot biztosítanak.

A csónakházban tárolt  (egy és két személyes portya és verseny kajakok, négy személyes túrakenuk és   kielbootok )  hajók kielégítik mindhárom síkvizes  szakág kedvelőinek igényeit.

Az evezés iránt érdeklődők számára a meghirdetett nyílt napokon vagy a szakosztály vezetőivel előre egyeztetett időpontokban lehetőség van képzett evezősök biztosítása melletti vízre szállásra és a hajók kipróbálására. Ehhez a helyszínen felelősségvállalási nyilatkozatot kell tenni!

A szakosztály tagjainak a vízirendőrség a szezon elején előre meghirdetett időpontban oktatást tart. A vizsgázott egyesületi tagok a telephely teljes nyitvatartási idejében a hajók vízre- és visszaszállítását, illetve a hajók tisztítását önállóan végzik és tevékenységüket a hajónaplóban rögzítik. A szakosztály tagjai aktív szerepet vállalnak a csónakház és a hajók szervezett karbantartásában, valamint az egyesület által meghirdetett programokra történő felkészülésben.

Kiemelt jelentőségű a Magyar Evezős Szövetség túraforduló versenyein való részvétel, melynek rajtjai a vízitelep szomszédságában, az 1657-es folyamkilométernél vannak:

A nyári főszezonban a szakosztály önköltséges (szállás, étkezés) vízitúrát is szervez valamelyik folyóra, esetleg a Tisza-tóra, vagy a Velencei tóra. Ezeken túrákon a felszerelés a hajók rakományát képezi.

További információkért keressétek
Hábenczius Károly szakosztályvezetőt(0630/914-6564) vagy
Kevereschán Sándor szakosztályvezető helyettest (0620/250-6099),
illetve az EGIS  SE elnökét vagy titkárát.

Várunk Benneteket!


túrakerékpáros természetjáró aikikangen tenisz vitorlázás futball hosszútáfutó evezős kosárlabda asztalitenisz sportkörök